Skip to content

'Leven is het meervoud van lef'

Deze quote van Loesje is al jaren een favoriet. Hieruit klinkt voor mij de uitnodiging om het leven echt aan te gaan, om in de spiegel te kijken naar waar je te leren en ontdekken hebt. Door aan de slag te gaan met aangeleerde patronen en belemmerende gedachten kun je jezelf vrijheid geven. Zodat je echt helemaal jezelf kunt zijn. Zakelijk succesvol èn dicht bij jezelf.

OVER NITA

Ik ben een avonturier, moeder en buitenmens. In 2015 heb ik mijn corporate carrière ingewisseld voor vrijheid en bezieling. Mijn 24 jaar bij PwC waren prachtig, met mooie samenwerkingen en ervaringen. De volle agenda en brede verantwoordelijkheden hielden mij volop aan de slag. Vele reizen en het werken met verschillende nationaliteiten brachten corporate awareness en cultureel bewustzijn. Toch voelde het niet compleet. Ik wist zeker dat het leven meer te bieden had dan dit – en ik ook.

Dankbaar ben ik voor het besluit om te gaan onderzoeken wat ik miste en de avonturen die ik sindsdien heb beleefd. Ik heb mij verdiept in de psychodynamiek van organisaties, natuurlijk leiderschap en systemisch werken met paarden en meer. Deze verschillende ervaringen maken mij tot wie ik helemaal ben. Nu begeleid ik professionals die zichzelf ècht willen leren kennen. Uit het hoofd, in het gevoel. De diepte in met beide benen op de grond.

ERVARING & ACHTERGROND

\ INTERNATIONAAL NIEUWSGIERIG

Niet alleen de interesse in cijfers, maar juist mijn nieuwsgierigheid naar mensen en organisaties trok mij het accountantsvak in. Zo ging ik aan de slag bij PwC, werd registeraccountant en behaalde een MBA aan de Rotterdam School of Management. Ik trad als partner toe tot de firma en was als MT-lid verantwoordelijk voor HR en talent-management. Als accountant werkte ik in voormalige oorlogsgebieden – Afghanistan, Somalië – met bedrijven, overheden en organisaties. Onderweg ontmoette ik inspirerende mensen, luisterde naar onvergetelijke verhalen en leerde vooral veel over mijzelf.

\ COACH EN FRISSE BLIK

In 2015 voltooide ik van Insead international business school de Executive Master ‘Consulting and Coaching for Change’, gericht op de psychodynamische aanpak van leiderschap en organisatieverandering. Daar schreef ik een uitstekend beoordeelde thesis getiteld ‘Ontwaken door je dromen’ over de waarde van dromen in het transformatieproces van leiders. Bij het Hellinger Instituut Nederland volgde ik de opleiding Systeemdynamiek in Organisaties. En sinds 2018 ben ik een Kifungo gecertificeerd coach voor Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden en inmiddels ook als opleider betrokken bij deze leergang.

\ DE WERELD IS MIJN THUIS

Geboren in Duitsland van Nederlandse ouders groeide ik op in Nederland en studeerde onder meer in Nederland, Frankrijk en Costa Rica. Mijn thuis is in Amsterdam waar ik woon met mijn partner en twee kinderen. Daar loop ik hard over grachten en kanalen. En als het weekend in zicht komt, is de kans groot dat ik ons oude Volkswagen campertje sta in te pakken voor een paar dagen genieten in de natuur.

\ CITIZEN OF SKATEISTAN EN MAMA CASH

Om het verschil te kunnen maken voor meiden in de wereld ben ik betrokken bij Skateistan. Deze internationale NGO in Berlijn werkt met jongeren, vooral meisjes, uit verschillende etnische en sociaaleconomische achtergronden. Skateistan is actief in Afghanistan, Cambodja, Jordanië en Zuid-Afrika. 

En sinds 2016 bij Mama Cash, feministisch activisme voor een rechtvaardiger wereld voor vrouwen, meiden, transgender en intersex personen.