Skip to content

'Leven is het meervoud van lef'

Deze quote van Loesje is al jaren een favoriet. Hieruit klinkt voor mij de uitnodiging om het leven echt aan te gaan, om in de spiegel te kijken naar waar je te leren en ontdekken hebt. Door aan de slag te gaan met aangeleerde patronen en belemmerende gedachten kun je jezelf vrijheid geven. Zodat je echt helemaal jezelf kunt zijn. Zakelijk succesvol èn dicht bij jezelf.

OVER NITA

Ik ben een avonturier, moeder en buitenmens. In 2015 heb ik mijn corporate carrière ingewisseld voor vrijheid en bezieling. Mijn 24 jaar bij PwC waren prachtig, met mooie samenwerkingen en ervaringen. De volle agenda en brede verantwoordelijkheden hielden mij volop aan de slag. Vele reizen en het werken met verschillende nationaliteiten brachten corporate awareness en cultureel bewustzijn. Toch voelde het niet compleet. Ik wist zeker dat het leven meer te bieden had dan dit – en ik ook.

Dankbaar ben ik voor het besluit om te gaan onderzoeken wat ik miste en de avonturen die ik sindsdien heb beleefd. Ik heb mij verdiept in de psychodynamiek van organisaties, natuurlijk leiderschap en systemisch werken met paarden en meer. Deze verschillende ervaringen maken mij tot wie ik helemaal ben.

Nu begeleid ik professionals die zichzelf ècht willen leren kennen. Uit het hoofd, in het gevoel. De diepte in met beide benen op de grond.

Inmiddels zet ik al mijn ervaring in als executive coach. Daarbij begeleid ik zowel teams als individuen in 1:1 trajecten. Uiteraard volop in de natuur vanuit mijn woon- en werkplek Buitenplaats Het Blik en in en om Amsterdam. 

inzicht.nu is een energieke samenwerking met collega coaches Iris Garnier en Evodie Koolstra. inzicht.nu is voor iedereen die voluit wil leven. Wij begeleiden zowel individueel als in  team- of groepsverband. Ontdek de volle kracht van wat jou of  je team echt drijft. Wij werken op Buitenplaats Het Blik en diverse mooie locaties in Nederland en in het buitenland. We zijn partner van Paarden- en hondenschool Van Stal in Amstelveen.

Onder ander werken we met veel passie aan De verDIEPing, een levensveranderend coachtraject waar we gedurende 9 maanden een kleine groep begeleiden.

Het herontdekken van jouw kracht is de essentie van mijn opdracht. 

ERVARING & ACHTERGROND

\ INTERNATIONAAL NIEUWSGIERIG

Niet alleen de interesse in cijfers, maar juist mijn nieuwsgierigheid naar mensen en organisaties trok mij het accountantsvak in. Na het afronden van mijn postdoctoraal aan de Vrije Universiteit Amsterdam ging ik aan de slag bij PwC, werd registeraccountant en behaalde een MBA aan de Rotterdam School of Management. Ik trad als partner met een internationale portefeulie toe tot de firma en was als MT-lid verantwoordelijk voor HR en talent-management. Als accountant werkte ik met internationale bedrijven, overheden en organisaties, in voormalige door oorlog verscheurde landen zoals Afghanistan, Somalië, Haïti, Ethiopië en Pakistan. Onderweg ontmoette ik inspirerende mensen, luisterde naar onvergetelijke verhalen en leerde vooral veel over mijzelf.

\ COACH EN FRISSE BLIK

In 2015 voltooide ik van Insead international business school de Executive Master ‘Consulting and Coaching for Change’, gericht op de psychodynamische aanpak van leiderschap en organisatieverandering. Daar schreef ik een uitstekend beoordeelde thesis getiteld ‘Ontwaken door je dromen’ over de waarde van dromen in het transformatieproces van leiders. Bij het Hellinger Instituut Nederland volgde ik de opleiding Systeemdynamiek in Organisaties. En in 2018 heb ik de 2-jarige opleiding  Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden van Kifungo afgerond.

\ DE WERELD IS MIJN THUIS

Geboren in Duitsland van Nederlandse ouders groeide ik op in Nederland en studeerde onder meer in Nederland, Frankrijk en Costa Rica. Hoewel ik mezelf als een wereldburger zie, vond mijn groei plaats in de 27 jaar dat ik Amsterdam mijn thuis noemde, waar ik met mijn man en twee kinderen woonde en genoot van hardlopen in de stad en langs de grachten. Als het weekend kwam, ging ik onze oude VW-campervan inpakken voor ons volgende avontuur. En in 2021 verhuisden mijn familie en ik naar onze prachtige plek, Buitenplaats ‘Het Blik’, midden in de natuur, mijn paarden eindelijk in mijn achtertuin – maar toch dicht genoeg bij Amsterdam en mijn roots.

\ MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Om het verschil te kunnen maken voor meiden in de wereld, ben ik verheugd om sinds 2015 met Skateistan te werken en werd in 2017 gevraagd om voorzitter te worden van de International Advisory Board bij Skateistan. Deze internationale NGO met het hoofdkantoor in Berlijn werkt met jongeren en vooral meisjes van verschillende etnische en sociaaleconomische achtergronden, biedt onderwijs en waardevolle leiderschapsvaardigheden via de uitdagende skateboardsport. De stichting is actief in Afghanistan, waar ik 12 jaar als accountant heb gewerkt, Cambodja, Jordanië en Zuid-Afrika en groeit wereldwijd. Skateistan heeft o.a. Vans, Tony Hawk en Mimi Knoop als supporters.

Om bij te dragen aan een meer inclusieve wereld was ik van 2016 tot 2024 ls (toezichthoudend) bestuurslid betrokken bij Mama Cash, een radicaal feministische activistische organisatie voor gelijke rechten voor vrouwen, meisjes, trans- en intersekse personen. Mama Cash mobiliseert middelen, ondersteunt  feministische organisaties en helpt bij het opbouwen van partnerschappen en netwerken die nodig zijn om de mensenrechten van vrouwen, meisjes, transseksuelen en interseksuelen wereldwijd te verdedigen en te bevorderen. Mama Cash is actief in ongeveer 60 landen.